Aktualita

Už víme, jak se dělají animované filmy

V Liberci se konal ANIFILM 2022 a my jsme dostali možnost „ochutnat“ něco z programové nabídky tohoto mezinárodního festivalu animovaných filmů.

V úterý 10. 5. 2022 jsme se zúčastnili filmového představení v Cinema City. Shlédli jsme rodinný film Gorila a já. Krásný příběh o lásce, přátelství a také o tom, že vše může být jinak, než se na první pohled zdá. Film byl o osmileté dívence, která žila v dětském domově a snila o tom, že si pro ni jednou přijede maminka. K dívčině překvapení ji adoptuje gorila. Holčička k ní nasedne do auta a společně vyrážejí vstříc novému domovu. Netrvá dlouho a dívka se s mluvící gorilou sblíží. Jejich život plný zážitků začne ohrožovat místní podnikatel, který má zálusk na gorilin pozemek.

Ve čtvrtek 12. 5. 2022 jsme na libereckém zámku navštívili školu animace, kde jsme viděli techniku a programy k vytváření animovaných filmů. Velkým zážitkem bylo vyzkoušet si různé programy a vyrobit si jednoduchou animaci. Na závěr naší návštěvy jsme měli možnost v game zóně si zahrát některé počítačové hry, které také vznikají pomocí počítačových animací.

😉