Aktualita

Květen

Ve středu 22.5. se žáci naší školy zúčastnili turnaje v malé kopané v Hrádku nad Nisou. Náš tým složený z žáků šesté až osmé třídy obsadil 3. místo. Naši třídu reprezentoval Jakub Karvay. Gratulujeme k pěknému výsledku a věříme, že díky tréninku v rámci Tv budeme na stejném turnaji v příštích letech ještě úspěšnější. 

Ve čtvrtek 30.5. jsme se všichni těšili na jeden z nejkrásnějších dní celého školního roku – školní výlet. Tentokrát jsme díky projektu B7 mohli navštívit Safari ve Dvoře Králové. Při programu v Safari Parku Dvůr Králové se žáci seznámili s jednou z nejznámějších zoologických zahrad v ČR, kde se nachází největší kolekce afrických zvířat v Evropě.              

Užili jsme si projížďku Afrika truckem, který projíždí celým Safari parkem a jízda je doplněna o odborný komentář. V Africkém safari návštěvníci projíždějí mezi volně se pohybujícími zebrami, antilopami, ptáky i žirafami. Jako jediná zahrada ve střední Evropě nabízí safari park možnost projížděk ve Lvím safari mezi smečkou lvů. 

Po projížďce jsme se věnovali prohlídce pavilonů a expozic v pěší části ZOO. Před cestou autobusem zpět si žáci mohli koupit občerstvení a suvenýry. V následujících dnech jsme se ve škole k výletu ještě několikrát vrátili a využili zážitky dětí v různých vyučovacích předmětech – český jazyk, anglický jazyk, přírodopis, výtvarná výchova a pracovní činnosti.