Aktualita

Duben

Ve čtvrtek 4.4. měli žáci 2. stupně ZŠ opět možnost strávit projektový den v největším science centru v ČR, kde si pod vedením svých učitelů vyzkoušeli různé zajímavé aktivity s interaktivními pomůckami a prohloubili si své znalosti a dovednosti z přírodovědných předmětů. 

Měsíc duben je měsícem bezpečnosti, proto žáci IG a IVG měli možnost si připomenout v rámci vyučování pravidla silničního provozu, bezpečnost jízdy na kole, vybavení jízdního kola. Své znalosti výtvarně ztvárnili v hodině Vv.

16. a 18. 4. Již v minulém roce škola navázala spolupráci s Městskou policií v Liberci. Strážníci a asistenti kriminality se s větší frekvencí objevují v okolí školy, kde dohlížejí na dodržování veřejného pořádku a dbají na bezpečnost našich žáků cestou do školy, nově i v době poledních přestávek. Logickým krokem k prohloubení naší spolupráce byla i návštěva MP v našem zařízení. Přišli policejní preventisté i asistenti kriminality společně se svou vedoucí, aby děti poinformovali o své práci. Přinesli s sebou pochopitelně i součásti běžné výstroje a maketu služební zbraně. Beseda byla pro děti velmi přínosná, pro mnohé i motivační. Vždyť práce asistenta kriminality by se mohla stát jejich budoucí profesí.