Aktualita

Akce

Chrastavská sloka – školní kolo

Měsíc únor je každoročně předznamenáním recitační soutěže Chrastavská sloka. Probíhá totiž zadávání, zvládání a „pilování“ básní na tuto tradiční soutěž. Samotné školní kolo proběhlo 14. března. Účastnili se ho všichni žáci. Většina přednášejících k tomu přistoupila s velkou odpovědností a uložený text skutečně zvládla zpaměti. Mnozí se díky vedení svých pedagogů naučili báseň i pěkně přednášet. Odborná porota vedená paní ředitelkou poslala do závěrečného dění na Technické univerzitě v Liberci z naší budovy (Gollova) celkem 5 žáků. Z naší třídy to byla Martina Kamenská a Jitka Grunzová.

Naivní divadlo 

20.3. jsme všichni společně navštívili představení libereckého Naivního divadla „Komáři se ženili“. Děti byly doslova vtaženy do děje, takže ani nedutaly a očividně se velmi dobře bavily. Po skončení představení nám herci umožnili se s nimi na pódiu vyfotografovat.

Chrastavská sloka – Technická univerzita Liberec   

O den později (akce střídá akci) jsme vyrazili (soutěžící a zbytek naší třídy) na univerzitu. Zdejší aula je obrovský prostor, ve kterém vystoupit s nějakým přednesem může být pro leckoho tvrdým oříškem. Je třeba překonat ostych a takzvaně „jít do toho“. Naši soutěžící to, myslím, zvládli na jedničku. V tvrdé konkurenci si dokázala vybojovat umístění na 3. místě Kristýna Ferková ze třídy IV G. A naši šesťáci? Srdnatě vystoupili, recitovali moc pěkně, ale na umístění to nestačilo (pro tentokrát – příští rok to určitě vyjde).

Zelenožlutý den 

Letos Velikonoční svátky přišly velmi náhle. Stejně jako jarní počasí a s ním spojené probuzení přírody. Ve škole jsme se rozhodli přivítat je projektovým „Zelenožlutým dnem“.  Žáci laděni do zelené a žluté barvy (většina přišla předpisově oděna) byli rozděleni do družstev, ve kterých na jednotlivých stanovištích plnili rozmanité úkoly. Jejich společným jmenovatelem bylo, jak jinak, jaro a Velikonoce. Na zvládnutí úkolů byli žáci v předešlém období připravováni svými učiteli. I díky tomu zvládly děti většinou soutěž se ctí.

Návštěva iQLANDIE 

Ani jsme nemrkli okem a bylo po Velikonocích. A s tím přišel i termín objednané návštěvy iQLANDIE. Tentokrát to byly 2 hodiny čistého času. Využili jsme je k prohlídce všech expozic. I když nejsou děti schopné ještě všechno chápat, sledovaly a zkoušely všechno s velkým zaujetím. Druhý den jsme si ve škole vysvětlovali některé „záhady“ a dodatečně jsme plnili úkoly.