Aktualita

Leden

Ve čtvrtek 25. 1. v zimním počasí vyrazili žáci naší třídy do v nedávné době zrekonstruované budovy zámku ve Svijanech. Zhlédli jsme expozici archeologických nálezů z okolí Svijan, které návštěvníkům přibližují období pravěku, prohlédli jsme si prostory zámku a zámeckého parku. Žáci velmi trpělivě, ukázněně a se zájmem poslouchali i obšírný výklad průvodce. Největší zájem projevili o repliky hrobových míst lidu popelnicových polí. Také je zaujal interiér zámeckého kostela. Při čekání na zpáteční spoj jsme za větrného a chladného počasí s povděkem využili možnost strávit pár desítek minut v pohodlném prostředí zámecké recepce. 

Ve středu 31. 1. se žáci naší třídy zapojili do projektového dne s názvem Modrobílý den. Ve smíšených skupinách se rozhodně neztratili, spolupracovali s žáky ostatních tříd, snažili se uplatnit své znalosti z anglického jazyka, zeměpisu, přírodopisu a dopravní výchovy při plnění modrobílých úkolů na jednotlivých stanovištích. Všechny žáky chválím! 

V tento den také žáci obdrželi vysvědčení, které je výsledkem jejich půlroční práce, snahy, aktivity, vůle a domácí přípravy. Pochvalu si zaslouží žáci, kteří kromě pěkných známek mají i pěkné chování a nemají neomluvené hodiny: Gabriel Grunza, Lukáš Chwiedziuk. Gratuluji!