Aktualita

ANIFILM – jak se dělají animované filmy?

V Liberci se konal ANIFILM 2022 a žáci druhého stupně dostali možnost „ochutnat“ něco z programové nabídky tohoto mezinárodního festivalu animovaných filmů.

V úterý 10. 5. 2022 se žáci 8. a 9. ročníku (třídy III. G a IV. G) zúčastnili filmového představení v Cinema City. Shlédli rodinný film Gorila a já. Krásný příběh o lásce, přátelství a také o tom, že vše může být jinak, než se na první pohled zdá. Film byl o osmileté dívence, která žila v dětském domově a snila o tom, že si pro ni jednou přijede maminka. K dívčině překvapení ji adoptuje gorila. Holčička k ní nasedne do auta a společně vyrážejí vstříc novému domovu. Netrvá dlouho a dívka se s mluvící gorilou sblíží. Jejich život plný zážitků začne ohrožovat místní podnikatel, který má zálusk na gorilin pozemek.

Ve středu 11. 5. 2022 žáci 6. ročníku zhlédli pásmo známých animovaných filmů ( Pat a Mat, Ovečka Shaun… ).

Ve čtvrtek 12. 5. 2022 žáci 8. ročníku navštívili na libereckém zámku školu animace, kde viděli techniku a programy k vytváření animovaných filmů. Velkým zážitkem bylo vyzkoušet si různé programy a vyrobit si jednoduchou animaci. Na závěr návštěvy měli možnost v game zóně si zahrát některé počítačové hry, které také vznikají pomocí počítačových animací.

😉